Όλοι έχουμε στο μυαλό μας τα λευκά κρασιά και ποτά ως τα ιδανικά για τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες. Δικαίως, μιας και είναι συνήθως πιο ελαφριά και δροσιστικά.
Τί γίνεται, όμως, αν προτιμάτε αυτά που λέμε “χειμερινά” ποτά; Μένουν στο μπαρ και περιμένουν τα πρώτα κρύα για να σερβιριστούν ξανά; Όχι! Και σας δίνουμε 3 λόγους:
- Το Cognac είναι συνώνυμο του χειμώνα και της ζέστης δίπλα στο τζάκι, συνοδεία πούρου. Με ένα μικρό twist, όμως, μπορεί να γίνει εξίσου απολαυστικό και τους καλοκαιρινούς μήνες.
Cognac Highball
50 ml Cognac
250 ml Ginger Ale
Φρέσκο ginger και φλούδα πορτοκάλι
- Το Bourbon συνηθίζουμε να το απολαμβάνουμε σε χαμηλό ποτήρι, με το χέρι μας να το αγκαλιάζει, ώστε η θερμότητα να βοηθήσει το απόσταγμα να εκφράσει όλα τα αρώματά του. Με τα σωστά συνοδευτικά, όμως, μπορεί να γίνει ένα εύκολο και καλοκαιρινό ποτό.
Mint Julep
75 ml Bourbon
15 ml σιρόπι ζάχαρης
Φύλλα μέντας
- Το Παλαιωμένο ρούμι έχει πλήθος αρωμάτων και έντονη γεύση. Το απολαμβάνουμε συνήθως σκέτο ή με ένα παγάκι, για να εισπράξουμε όλα τα φίνα αρώματα. Αν προσθέσετε, βέβαια, ένα- δύο ακόμα ποιοτικά υλικά, μπορείτε να έχετε ένα δροσερό cocktail με όλα τα αρώματα του παλαιωμένου αποστάγματος.
Rum Old Fashioned
60 ml Παλαιωμένο ρούμι
7.5 ml Falernum λικέρ
2.5 ml σιρόπι ζάχαρης
2 σταγόνες Angostura bitter
Φλούδα πορτοκάλι
Cheers!