RSS

Νέα

Το οινοποιείο Trapiche που βρίσκεται στη Mendoza της Αργεντινής, ανακηρύχθηκε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά ως το πιο πολυβραβευμένο οινοποιείο της Αργεντινής από τον παγκόσμιο οργανισμό World Ranking Wines and Spirits. Επιπλέον, το κρασί του ίδιου οινοποιείου TrapicheTerroir Series Finca Ambrosia Malbec 2014, ανακηρύχθηκε ως το πιο πολυβραβευμένο κρασί της Αργεντινής για την ίδια χρονιά. Το κρασί αυτό ανήκει στην premium σειρά Terroir Series που περιλαμβάνει κρασιά της ποικιλίας Malbec από συγκεκριμένα αμπελοτόπια.
Τετάρτη, 8 Ιανουαρίου 2020
Μία τριπλή κορυφαία διάκριση επιφύλαξε η ετήσια ανασκόπηση για τις κορυφαίες μάρκες ανά κατηγορία ποτών του Drinks International (Drinks International Annual Report) για τo Vermouth Cocchi, ένα Vermouth της κατηγορίας Vermouth Di Torino.
Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2019
Ο ιστορικός οίκος παραγωγής αποσταγμάτων της ονομασίας προέλευσης Bas Armagnac Château de Bourdeneuve, τιμήθηκε πρόσφατα με μία σειρά διακρίσεων από διακεκριμένους φορείς και περιοδικά του ειδικού τύπου, τόσο για συγκεκριμένα προϊόντα του, όσο και συνολικά για την προσφορά του στον τομέα των αποσταγμάτων υψηλής ποιότητας.
Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου 2019
Την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο roof του ξενοδοχείου Academia of Athens εκδήλωση δοκιμής κρασιών του οίκου Maison Louis Jadot της Βουργουνδίας, τον οποίο εκπροσωπεί αποκλειστικά στην Ελληνική αγορά η εταιρεία Οινόκοσμος. Έγινε εκτενής παρουσίαση της φιλοσοφίας και των μεθόδων παραγωγής του οίκου από τον export manager Philibert De Vregille τον οποίο προλόγησε ο sommelier Νικόλας Γιαννόπουλος.
Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου 2019
Τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο Milos που βρίσκεται στο χώρο του ξενοδοχείου Hilton της Αθήνας, παρουσίαση κρασιών του οινοποιείου Κάναβα Χρυσού-Τσέλεπος της Σαντορίνης, τα οποία διατίθενται αποκλειστικά στην Ελληνική αγορά από την εταιρεία Οινόκοσμος. Την παρουσίαση έκαναν ο οινοπαραγωγός Γιάννης Τσέλεπος και ο sommelier Νικόλας Γιαννόπουλος.
Πέμπτη, 7 Νοεμβρίου 2019
Το 14ο Wine Fair από την εταιρεία Oenocosmos πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 4 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο InterContinental Athenaeum Athens. Για μια ακόμη χρονιά κορυφαίοι οινοπαραγωγοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό έδωσαν το «παρών» παρουσιάζοντας σε επαγγελματίες του χώρου και στο οινόφιλο κοινό επιλεγμένες ετικέτες καθώς και νέες κυκλοφορίες.
Με την ευκαιρία του εορτασμού της εθνικής γιορτής National Heritage Day της Δημοκρατίας της Νοτίου Αφρικής, διοργανώθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου, γευστική δοκιμή νοτιοαφρικάνικων κρασιών που εισάγει και διανέμει αποκλειστικά στην ελληνική αγορά η εταιρία Οινόκοσμος. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην οικία της Πρέσβειρας, κυρίας Beryl Rose Sisulu. H παρουσίαση των κρασιών έγινε από τον Head of Wine της εταιρίας, sommelier κύριο Νικόλα Γιαννόπουλο και την παρακολούθησαν επαγγελματίες του χώρου του κρασιού και της εστίασης, καθώς και ιδιώτες πελάτες της εταιρίας.
Το Tenuta Di Trinoro, ιδιοκτησίας του Andrea Franchetti, βρίσκεται στην πανέμορφη κοιλάδα Val D' Orcia της Τοσκάνης, και εξειδικεύεται στην παραγωγή κορυφαίων ερυθρών κρασιών από Μπορντολέζικες ποικιλίες. Την προηγούμενη εβδομάδα ο αμπελώνας του κτήματος αντιμετώπισε κίνδυνο παγετού εξ αιτίας των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούσαν στην περιοχή...
Τετάρτη, 8 Μαΐου 2019
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος η μεγάλη γιορτή του Malbec Day σε συνεργασία με την πρεσβεία της Αργεντινής στην Αίγλη του Ζαππείου, όπου συμμετείχαν οι περισσότεροι διανομείς Αργεντίνικου κρασιού στην Ελλάδα μεταξύ αυτών και η κάβα Kylix με τα κρασιά του οίκου Trapiche. Παρευρέθηκαν επαγγελματίες και οινόφιλο κοινό.
Ο Γιάννης Τσέλεπος συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κορυφαίους Έλληνες οινοπαραγωγούς, με κύρια χαρακτηριστικά την προσήλωση στην υψηλή ποιότητα, τη σταθερότητα από χρονιά σε χρονιά και την πίστη στην έκφραση του χαρακτήρα κάθε τόπου όπου δραστηριοποιείται. Ξεκίνησε να παράγει κρασιά στην Τεγέα της Αρκαδίας και στην γκάμα των προϊόντων του υπάρχουν μεταξύ άλλων, κρασιά από τις ζώνες ΠΟΠ της Μαντινείας και της Νεμέας.

Θα πρέπει να είστε άνω των 18 ετών για να συνεχίσετε