Ποικιλία:
Μονεμβασιά, Ασύρτικο, Κυδωνίτσα
Δυνατότητα Παλαίωσης:
Πιείτε το έως τα επόμενα 10-15 χρόνια
Περιγραφή:
Το λιάσιμο των υπερώριμων σταφυλιών διαρκεί 12 ημέρες και η παλαίωση που ακολουθεί γίνεται σε παλιά δρύινα βαρέλια για 2 χρόνια. Κεχριμπαρένιο χρώμα με πορτοκαλί και χρυσαφί ανταύγειες, υψηλή αρωματική ένταση και πολυπλοκότητα με στοιχεία αποξηραμένων φρούτων, μελιού, νότες ξηρών καρπών, καρύδας, γλυκών μπαχαρικών και καφέ. Στο στόμα επικρατεί μια λεπτή ισορροπία μεταξύ της συμπυκνωμένης γλυκύτητας, των διακριτικών τανινών και της χαρακτηριστικά υψηλής οξύτητας. Η επίγευση του είναι απολαυστική και μεγάλης διάρκειας. Απεριόριστη δυνατότητα παλαίωσης.